Δραστηριότητες

Home / Δραστηριότητες

Εβομαδιαίες Δραστηριότητες

Μουσικοκινητική αγωγή

Μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά εξοικειώνονται με τα στοιχεία της μουσικής και της κίνησης. Αφυπνίζοντας τις αισθήσεις τους, καλούνται να συμμετέχουν με δημιουργικό τρόπο, σε μια ομαδική δραστηριότητα που καθένας αντιλαμβάνεται τα ερεθίματα με το δικό του τρόπο.
Ήχοι, μελωδίες και ρυθμοί, φωνές αλλά και παύσεις, χορός και κίνηση στο χώρο συνθέτουν κάθε φορά ένα μουσικό ταξίδι σε ένα μαγικό κόσμο.
Με τη βοήθεια του πιάνου τραγουδούν αγαπημένα τραγούδια αλλά και δικές τους συνθέσεις που προκύπτουν μέσα από τους αυτοσχεδιασμούς των παιδιών.

Βασικοί συντελεστές στην δημιουργία είναι και τα μουσικά όργανα. Φιλοξενούμε και γνωρίζουμε πολλά από αυτά, παίζουμε συνοδεύοντας το τραγούδι μας και δημιουργώντας ηχοϊστορίες αλλά και κατασκευάζουμε τα δικά τους αυτοσχέδια οργανάκια.

                                                                             

Θεατρικό παιχνίδι

Το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί τρόπο έκφρασης λόγου και συναισθημάτων.
Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να ταυτιτούν με τους χαρακτήρες της ιστορίας και να βιώσουν τα συναισθήματά που νιώθουν μέσα από το ρόλο. Καλούνται χρησιμοποιόντας τη φαντασία τους να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες, καλλιεργώντας το λεξιλόγιό τους και να επέμβουν στην πλοκή, αναπτύσσοντας την κριτική τους σκέψη.
Είναι μια ευκαιρία να μαθούν να συνεργάζονται. Συνθέτουν τη δική τους ιστορία αξιοποιώντας όλες τις ιδέες της ομάδας. Όλα αυτά, μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα παιχνιδιού, κίνησης και χορού.

    

Μηνιαίες Δραστηριότητες

Μαγειρική

Η μαγειρική είναι ένας τρόπος να ανακαλύψουν τα παιδιά τη μαγεία της σύνθεσης των διαφορετικών υλικών για τη δημιουργία ενός “νόστιμου” αποτελέσματος. Αποτελεί διαδικασία ανάπτυξης των αισθήσεων, της γεύσης, της όσφρησης και της αφής ανακαλύτποντας τα διαφορετικά υλικά. Διαχωρίζουν και κατανοούν τις μορφές των υλικών (στερεά, υγρά) καθώς και τις μεταβολές τους. Μέσα από τη μαγειρική εξασκούνται στα μαθηματικά (μετρώντας, ζυγίζοντας, μοιράζοντας κ.α.) και στη λεπτή τους κίνηση ( κόβοντας, ανακατεύοντας, ζυμώνοντας). Τέλος, αντλούν χαρά και ικανοποίηση καταφέρνοντας όλοι μαζί να ανταποκριθούν σε έναν τόσο υπεύθυνο ρόλο

.                                                                                            

Κουκλοθέατρο

Οι μηνιαίες παραστάσεις κουκλοθεάτρου σχετίζονται με εποχιακά θέματα και θέματα που αφορούν τα παιδιά όπως η έναρξη της σχολικής χρονιάς, έθιμα και παραδόσεις, ο φόβος του γιατρού, οι σχέσεις μεταξύ φίλων, η διαδικασία του ύπνου και το σκοτάδι και άλλα. Τα ζωάκια ενσαρκώνουν και προβάλλουν προβηματισμούς, και καθημερινά βιώματα των παιδιών. Τα παιδιά ταυτίζονται με τους ήρωες και βιώνουν τα συναισθήματά τους όπως ο φόβος, ο θυμός, η αγωνία και η χαρά. Το κουκλοθέατρο, ως μορφή θεάτρου, προσιτή στα παιδιά επιτυγχάνει να δώσει την ικανοποίηση της λύσης των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι ήρωες. Εκτός από την ψυχαγωγία που προσφέρει, τα παιδιά εξασκούν την προσοχή και τη συγκέντρωσή τους. Ανάλογα με τον καιρό, οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σε εσωτερικό χώρο ή στον κήπο μας.             

                                                                       

  

Ετήσιες Δραστηριότητες