Το Tender Care πάει … Παρνασσό!

Home / News / Το Tender Care πάει … Παρνασσό!
Το Tender Care πάει … Παρνασσό!

Το Tender Care πάει … Παρνασσό!

 

Εκδρομή στον Παρνασσό!

Η παιδική ηλικία είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας, γιατί σε αυτή την περίοδο χτίζονται τα πιο σημαντικά προστατευτικά συστήματα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Οι ατομικοί παράγοντες της αυτοεκτίμησης, της αυτοαποτελεσματικότητας, της ικανότητας διαχείρισης προβλημάτων αποτελούν τους σπουδαιότερους διαμεσολαβητικούς παράγοντες για την ψυχική ανθεκτικότητα.

Στο σχολείο μας βοηθάμε τους μαθητές μας στην οικοδόμηση των συγκεκριμένων ικανοτήτων με εστιασμένες παρεμβάσεις και με εκπαιδευτικές δραστηριότητες που στοχεύουν στην καλλιέργεια και την ενίσχυση των ατομικών αυτών προστατευτικών παραγόντων.

Μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες που επιλέγουμε να κάνουμε με τα παιδιά είναι οι εκδρομές στην φύση και την εξοχή.

Μερικά από τα οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά είναι ότι:

  • Διαπιστώνουν ότι μπορούν να υπάρχουν χωρίς τους γονείς τους και να περνούν όμορφα με τους φίλους τους.
  • Ενισχύουν την αυτοεκτίμησή τους και αντιλαμβάνονται ότι μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους, αναπτύσσοντας την αυτοαποτελεσματικότητα τους και αποκτώντας την ικανότητα διαχείρισης προβλημάτων σε όποια δυσκολία ή νέα πρόκληση προκύπτει.
  • Συνειδητοποιούν ότι μπορούν να ψυχαγωγηθούν και να περάσουν ευχάριστα χωρίς video games και κινητό.
  • Έρχονται σε επαφή με την φύση καθώς και με δραστηριότητες που είναι συνυφυσμένες με αυτήν, όπως εξερεύνηση και παρατήρηση.

Το σχολείο μας πάντα σε συνεργασία με την οικογένεια, καλλιεργεί προστατευτικές εμπειρίες για την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας των μικρών και μεγάλων μαθητών μας.

Κατά το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, επισκεφθήκαμε τα Milias Camps στον Παρνασσό, όπου δοκιμάσαμε:

Τοξοβολία

Αναρρίχηση

 

Πεζοπορία

 

… κι Εξερεύνηση στην φύση!

 

Welcome October!